Καποδιστρίου 42, 104 32, Αθήνα - Κων. Καραμανλή, 85100, Ρόδος
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 17:00
Online Ραντεβού
Καποδιστρίου 42, 104 32, Αθήνα - Κων. Καραμανλή, 85100, Ρόδος
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 17:00

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΑΚΑΡΕΩΝ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΑΚΑΡΕΩΝ

Τα ακάρεα αποτελούν μια ευρέως διαδεδομένη ομάδα εντόμων (αρθροπόδων) μικροσκοπικού μεγέθους, που περιλαμβάνει το άκαρι και το τσιμπούρι και μπορούν να προκαλέσουν επιπλοκές στην υγεία των ευπαθών ατόμων. Απαντώνται κυρίως στα στρώματα (σε ποσοστό 90-100%) και είναι χαρακτηριστικό ότι σε ένα στρώμα πενταετίας μπορεί να ζουν 5.000 έως 15.000 ακάρεα ανά τετραγωνικό εκατοστό! Με διαφορετική διατύπωση, σε ένα στρώμα ενδέχεται να υπάρχουν σχεδόν 2 εκατομμύρια από αυτά τα αραχνίδια! Κρεβάτια, χαλιά, μοκέτες, ταπετσαρίες, λούτρινα παιχνίδια, μαξιλάρια είναι επίσης από τις πιο σημαντικές εστίες ανάπτυξης ακάρεων, η οποία ευνοείται από την υγρασία και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Προβλήματα υγείας που προκαλούν τα ακάρεα

Χωρίς να το καταλαβαίνουμε, εκτιθέμεθα διαρκώς στα ακάρεα σκόνης και στα περιττώματά τους, εισπνέοντάς τα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για αόρατους στο γυμνό μάτι μικροσκοπικούς αλλεργιογόνους οργανισμούς, που τρέφονται με τα νεκρά κύτταρα της ανθρώπινης επιδερμίδας και κυρίως προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργικές αντιδράσεις.

Τα ακάρεα της σκόνης (υπάρχουν από 1.563 έως 3.400 ακάρεα ανά γραμμάριο σκόνης) θεωρούνται από τα χειρότερα αλλεργιογόνα, καθώς είναι υπεύθυνα για το αλλεργικό άσθμα, το οποίο στις μέρες μας ταλαιπωρεί όλο και πιο πολύ κόσμο.
Επίσης προκαλούν:
• Αλλεργική ρινίτιδα.
• Αλλεργικό βρογχικό άσθμα.
• Αναπνευστικά προβλήματα.
• Βλεφαρίτιδα και επιπεφυκίτιδα.
• Συμπτώματα συναχιού, όπως μπούκωμα της μύτης και καταρροή, βήχα.
• Κνησμό
Μια ιδιαίτερα διαδεδομένη και ταυτόχρονα μεταδοτική ασθένεια που προκαλείται από συγκεκριμένο άκαρι, είναι η ψώρα. Το άκαρι της ψώρας φωλιάζει στο δέρμα ανθρώπων και ζώων και δημιουργεί εκτεταμένες βλάβες αν δεν εφαρμοστεί άμεσα θεραπευτική αγωγή. Τα μεγαλύτερου μεγέθους ακάρεα μπορούν και να δαγκώσουν το δέρμα προκαλώντας εξανθήματα.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
PROTECT

Καθημερινοί τρόποι πρόληψης

Αν έχετε εντοπίσει ή υποψιάζεστε ότι στον χώρο σας έχουν εισβάλει ακάρεα, καλέστε την Protect για απολύμανση. Το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα σας γλυτώσει από κόπο και έξοδα, αλλά κυρίως από απρόσμενα προβλήματα υγείας. Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί βιολογικά καθαριστικά εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ. και είναι εξοπλισμένη με σύγχρονα μηχανήματα. Η επαγγελματική απολύμανση για ακάρεα γίνεται από εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού και κατά τη διάρκειά της χρησιμοποιούνται ειδικά μηχανήματα νεφέλωσης, όπως επίσης και υπεριώδης ακτινοβολία. Συστήνεται βιο-καθαρισμός στρωμάτων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η επαγγελματική απολύμανση για ακάρεα πρέπει να γίνεται σε ετήσια βάση, ώστε να αντιμετωπίζονται άμεσα, και διαρκεί σχεδόν μία ώρα.

Καθημερινοί τρόποι πρόληψης

Να θυμάστε ότι καθοριστικός παράγοντας για την εξάλειψη των ακάρεων είναι η καθαριότητα γενικά, καθώς και το θέμα των στρωμάτων, των σεντονιών και των χαλιών ειδικά. Ιδανική περίοδος καθαρισμού τους είναι η άνοιξη και το φθινόπωρο. Μην ξεχνάτε επίσης ότι το ηλιακό φως αποτελεί ισχυρότατο εχθρό των ακάρεων. Γι’ αυτό πρέπει να διαπερνά επαρκώς όλα ανεξαιρέτως τα δωμάτια του οικιακού σας χώρου. Ιδιαίτερα σημαντικός κρίνεται επίσης ο αερισμός τουλάχιστον για μισή ώρα την ημέρα, και ακόμα περισσότερο όταν διανύουμε την καλοκαιρινή περίοδο, γιατί έτσι εμποδίζεται ο πολλαπλασιασμός ακάρεων και η δημιουργία σκόνης. Η διατήρηση της υγρασίας σε χαμηλά επίπεδα (κάτω από 50%) είναι κι αυτή εξίσου σημαντικός τρόπος μείωσης του πληθυσμού των ακάρεων. Όλα αυτά τα προληπτικά μέτρα είναι σαφώς σημαντικά, όμως η επαγγελματική απολύμανση αποτελεί σε κάθε περίπτωση τον πιο απλό και σίγουρο τρόπο ώστε να περιορίσετε τη συχνότητα ανάπτυξης των ακάρεων και να πετύχετε μείωση της έντασης της αλλεργίας που προκαλούν.

Ζητήστε Προσφορά