Καποδιστρίου 42, 104 32, Αθήνα - Κων. Καραμανλή, 85100, Ρόδος
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 17:00
Online Ραντεβού
Καποδιστρίου 42, 104 32, Αθήνα - Κων. Καραμανλή, 85100, Ρόδος
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 17:00

Μυρμήγκια

Υπηρεσίες Απεντόμωσης Μυρμηγκιών

Τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά έντομα της οικογένειας Formicidae. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 22.000 είδη, από τα οποία έχουν ταξινομηθεί περισσότερα από 12.500.
Τα μυρμήγκια σχηματίζουν αποικίες με μέγεθος που ποικίλει από μερικές δεκάδες, έως κοινωνίες με υψηλή οργάνωση που καλύπτουν μεγάλες περιοχές και αποτελούνται από εκατομμύρια μέλη. Οι αποικίες περιγράφονται κάποιες φορές ως υπεροργανισμοί επειδή τα μυρμήγκια μοιάζουν να συμπεριφέρονται σαν μια ενιαία ύπαρξη, καθώς εργάζονται συλλογικά για να υποστηρίξουν την αποικία.

Τα μυρμήγκια έχουν αποικίσει σχεδόν κάθε ηπειρωτική περιοχή της Γης εκτός από την Ανταρκτική και κάποια νησιά. Τα μυρμήγκια ευημερούν σχεδόν σε όλα τα οικοσυστήματα, και αποτελούν ίσως και το 15-25% της βιομάζας των ζώων της ξηράς. Η επιτυχία σε αυτό έχει αποδοθεί στην κοινωνική τους οργάνωση και την ικανότητά τους να τροποποιούν οικοτόπους, να αξιοποιούν πόρους και να αμύνονται. Η μακροχρόνια παράλληλη εξελικτική πορεία τους με άλλα είδη δημιούργησε μιμητικές, συμβιωτικές, παρασιτικές σχέσεις και σχέσεις αμοιβαιότητας.

Χαρακτηριστικά

Τα μυρμήγκια απαντώνται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και χρώματα. Μερικά είδη έχουν φτερά. Τα μεγαλύτερα είδη έχουν μήκος πάνω από μερικά εκατοστά. Το μυρμήγκι βασίλισσα συχνά μπορεί να ζήσει για πάνω από ένα χρόνο, που είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τη ζωή των απλών, η οποία μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες. Το μυρμήγκι βασίλισσα παράγει από 800 μέχρι 1.500 αβγά την ημέρα, που γονιμοποιούνται από τα αρσενικά.
Ένα μυρμήγκι λέγεται ότι είναι σε θέση να σηκώσει μέχρι και 50 φορές το βάρος του σώματος και να τραβήξει αυτό πάνω από 30 φορές.

Διαβίωση

Πολλά μυρμήγκια φτιάχνουν μεγάλες φωλιές, ενώ άλλα είδη είναι νομαδικά και δεν χτίζουν μόνιμες κατασκευές. Τα μυρμήγκια φτιάχνουν είτε υπόγειες φωλιές, είτε τις κατασκευάζουν πάνω σε δέντρα. Κάποια μυρμήγκια αποφεύγουν τοποθεσίες όπου υπάρχουν νεκρά μυρμήγκια, καθώς μπορεί να υποδεικνύουν την ύπαρξη παρασίτων ή ασθενειών. Εγκαταλείπουν γρήγορα τη φωλιά τους στην πρώτη ένδειξη κινδύνου.
Η ζωή του μυρμηγκιού ξεκινάει από ένα αβγό. Αν το αβγό είναι γονιμοποιημένο, το μυρμήγκι που θα γεννηθεί θα είναι θηλυκό, ειδάλλως θα είναι αρσενικό. Τα μυρμήγκια αναπτύσσονται με πλήρη μεταμόρφωση, με τις προνύμφες να περνούν από τη φάση της νύμφης πριν αναδυθούν ως ενήλικες.
Τα περισσότερα μυρμήγκια είναι αρπακτικά, πτωματοφάγοι, και έμμεσα φυτοφάγα, αλλά κάποια είδη έχουν αναπτύξει εξειδικευμένους τρόπους εξασφάλισης τροφής.

Αντιμετώπιση

Προστατεύουμε τον χώρο σας δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στο σημείο όπου εμφανίζεται ο πληθυσμός αλλά στο σημείο που αποτελεί εστία του προβλήματος. Έτσι οδηγούμαστε στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το δικό σας συμφέρον.

Απεντόμωση Τώρα
Μεγάλες Φωλιές
Συνεχής μετακίνηση
Αλλοίωση Τροφίμων
Μυρμήγκια

Εγκαταλείπουν γρήγορα τη φωλιά τους στην πρώτη ένδειξη κινδύνου.

Ζητήστε Προσφορά

Αντιμετώπιση

Προστατεύουμε το Χώρο σας δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο στο σημείο που εμφανίζεται ο πληθυσμός αλλά στο σημείο που προκαλεί εστία του προβλήματος. Έτσι οδηγούμαστε στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για το δικό σας συμφέρον.

Απεντόμωση Τώρα
Μεγάλες Φωλιές
Συνεχής μετακίνηση
Αλλοίωση Τροφίμων
Μυρμήγκια

Εγκαταλείπουν γρήγορα τη φωλιά τους στην πρώτη ένδειξη κινδύνου.