Καποδιστρίου 42, 104 32, Αθήνα - Κων. Καραμανλή, 85100, Ρόδος
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 17:00
Online Ραντεβού
Καποδιστρίου 42, 104 32, Αθήνα - Κων. Καραμανλή, 85100, Ρόδος
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 17:00

ΜΥΟΚΤΟΝΙΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

Υπηρεσίες Μυοκτονίες Διαμερισμάτων

Οι κίνδυνοι από τα τρωκτικά
Τα τρωκτικά είναι ικανά να μεταφέρουν στον άνθρωπο μέχρι και 55 ασθένειες. Τις εξαπλώνουν με το σώμα τους (δέρμα, πόδια, ουρά), καθώς αναζητούν τροφή, όπως επίσης με το αίμα τους και τα περιττώματά τους. Η ύπαρξή τους μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην ανθρώπινη υγεία, καθώς και καταστροφές στις κτιριακές εγκαταστάσεις (έχουν την τάση να ροκανίζουν σχεδόν ό,τι βρίσκουν μπροστά τους, να ανοίγουν τρύπες κ.τ.λ.). Γενικά, τα τρωκτικά τρέφονται με οτιδήποτε εδώδιμο για τον άνθρωπο, αλλά και με καλώδια.

Οι ιδιαιτερότητες κάθε χώρου

Η μυοκτονία, δηλαδή η εξόντωση των ποντικιών από έναν χώρο και η ολοκληρωτική αντιμετώπισή τους, είναι συχνά επιβεβλημένη στα διαμερίσματα. Το πόσες φορές θα χρειαστεί (συνήθως μία με δύο), εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως το μέγεθος της προσβολής και του χώρου, αλλά και τις ιδιαιτερότητες του σπιτιού.


Κάθε σπίτι είναι μοναδικό, γι’ αυτό και η εταιρεία μας εφαρμόζει τη λύση που ανταποκρίνεται καλύτερα στον δικό σας χώρο. Αν το πρόβλημα είναι μεγάλο, ίσως χρειαστεί να γίνει μυοκτονία πάνω από δύο φορές, και περαιτέρω επίβλεψη και αξιολόγηση.

Πώς γίνεται η μυοκτονία
Η μυοκτονία διενεργείται από εξειδικευμένο προσωπικό με εγκεκριμένα από τον Ε.Ο.Φ. σκευάσματα, και πάντα με τα υψηλότερα standards ασφάλειας. Προτεραιότητά μας είναι ο αποτελεσματικός έλεγχος και η απομάκρυνση των τρωκτικών, που συνήθως ολοκληρώνεται σε διάστημα 3-7 ημερών. Τα ποντίκια, αφού εντοπίσουν και καταναλώσουν το δόλωμα, πεθαίνουν μέσα στις επόμενες ώρες και μουμιοποιούνται. Η PROTECT εγγυάται την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των μεθόδων της, ώστε να προστατευτεί το διαμέρισμά σας από ανεπιθύμητους εισβολείς.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Τα σημάδια που μαρτυρούν την ύπαρξη τρωκτικών

Υπάρχουν συγκεκριμένα σημάδια που μαρτυρούν ότι τρωκτικά έχουν επισκεφτεί τον χώρο σας, και είναι σημαντικό να μην τους δώσετε την αίσθηση ότι τα κυνηγάτε, γιατί είναι αρκετά έξυπνα και διαισθάνονται την ανθρώπινη παρουσία και την απειλή! Με δεδομένο, επίσης, ότι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά σε αντίξοες συνθήκες όπως το ψύχος και η έλλειψη νερού, σίγουρα θα δυσκολευτείτε να τα αντιμετωπίσετε μόνοι σας! Οι ερασιτεχνικές μέθοδοι, όπως π.χ. η τοποθέτηση ναφθαλίνης που απωθεί τα τρωκτικά, δεν σας εγγυάται ότι θα σταματήσουν τις... βόλτες τους στον χώρο σας! Απευθυνθείτε σ’ εμάς για να απαλλαγείτε οριστικά από την ενοχλητική τους παρουσία, μόλις δείτε συγκεκριμένα σημάδια που μαρτυρούν ότι απαιτείται μυοκτονία. Αυτά είναι:

 • Περιττώματα (το πιο ξεκάθαρο ίχνος που προδίδει την παρουσία τους – στα ποντίκια έχουν χρώμα καφέ ή μαύρο και μέγεθος περίπου σαν κόκκους ρυζιού, ενώ των αρουραίων είναι πιο μεγάλα σε μέγεθος σταφίδας).
 • Μυρωδιά αμμωνίας (αναδύουν μια χαρακτηριστική μυρωδιά που είναι σήμα κατατεθέν της ύπαρξής τους, η οποία γίνεται πιο εύκολα αντιληπτή σε κλειστούς και όχι επαρκώς αεριζόμενους χώρους)
 • Φθορές σε συσκευασίες, καλώδια και ντουλάπια
 • Ήχοι ροκανίσματος το βράδυ

Πώς εισχωρούν και πού κρύβονται τα τρωκτικά

Να θυμάστε ότι ποτέ δεν πρέπει να υποτιμάτε ένα ποντίκι! Μπορεί να βρεθεί μέσα στο σπίτι σας με πολλούς τρόπους, καθώς διαθέτει πολλά δυναμικά χαρακτηριστικά: είναι πολύ καλό στην αναρρίχηση και στην κολύμβηση, και ικανό να δημιουργεί το ίδιο διόδους με τα δόντια του και μάλιστα εύκολα! Έτσι μπορεί να βρίσκει πρόσβαση στο διαμέρισμά σας μέσω:

 • Σωλήνων της αποχέτευσης
 • Αεραγωγών

 • Σκαρφαλώνοντας σε δέντρα και εισχωρώντας από παράθυρα Τα κυριότερα σημεία όπου κρύβονται τα ποντίκια, είναι τα εξής:

 • Στο εσωτερικό επίπλων (καναπές, πολυθρόνα κ.ά.)
 • Μέσα σε στρώματα
 • Σε ντουλάπια
 • Στο εσωτερικό κενό του πατώματος (ιδιαίτερα σε ξύλινο)
 • Σε τρύπες και ρωγμές τοίχων
 • Στο εσωτερικό γυψοσανίδων
 • Μέσα σε παρατημένες κούτες

Ζητήστε Προσφορά