Καποδιστρίου 42, 104 32, Αθήνα - Κων. Καραμανλή, 85100, Ρόδος
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 17:00
Online Ραντεβού
Καποδιστρίου 42, 104 32, Αθήνα - Κων. Καραμανλή, 85100, Ρόδος
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 17:00

Απολυμάνσεις Αποθηκών

Απολύμανση Αποθηκών

Είτε πρόκειται για φορητά μέσα αποθήκευσης, είτε για σταθερές εγκαταστάσεις αποθήκευσης προϊόντων, η ανάγκη για ένα καθαρό και προστατευμένο από μικρόβια περιβάλλον, είναι επιβεβλημένη. Αυτό επιτυγχάνεται με την απολύμανση, δηλαδή τη χρησιμοποίηση μεδόδων (φυσικών, χημικών ή συνδυασμού τους) με σκοπό τον περιορισμό της ανάπτυξης μικροοργανισμών σε επίπεδα ασφαλή για την ποιότητα των τροφίμων.

Η διαφορά της απολύμανσης από την απεντόμωση και τη μυοκτονία

Με τον όρο «απολύμανση» πολλές φορές οι πελάτες ζητούν την καταπολέμηση των τρωκτικών και των εντόμων, κάτι το οποίο αν και δεν είναι σωστό ως όρος, έχει επικρατήσει, γιατί τόσο τα ποντίκια όσο και οι κατσαρίδες κυρίως, μεταφέρουν παθογόνους μικροοργανισμούς που απειλούν τη δημόσια υγεία. Όταν επομένως εξολοθρεύουμε αυτού του είδους τα παράσιτα, ουσιαστικά πετυχαίνουμε και την απολύμανση ως ένα βαθμό του χώρου, δηλαδή τον απαλλάσσουμε από τα επικίνδυνα μικρόβια που φέρουν τα παράσιτα στο σώμα και τα περιττώματά τους. Ειδικά στις αποθήκες, που αποτελούν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη εντόμων, τρωκτικών και μικροβίων, η απολύμανση με την ορθή έννοια της μικροβιοκτονίας, είναι επικακτική, όπως φυσικά και οι εφαρμογές της απεντόμωσης και της μυοκτονίας.

Εκτός από τον σκοπό της καταπολέμησης των μικροβίων, οι απολυμάνσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για να απαλλαχθεί ένας αποθηκευτικός χώρος από τις δυσάρεστες οσμές. Οι εφαρμογές έχουν την ικανότητα να καταπολεμούν με ειδικά απολυμαντικά φάρμακα τις μυρωδιές που προκαλούνται από μύκητες ή βακτήρια, και να προσδίδουν έτσι στον ψεκασμένο χώρο μια αίσθηση φρεσκάδας. Τα φάρμακα είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ και ειδικά σχεδιασμένα για χώρους με άσχημη οσμή και έντονο μικροβιακό φορτίο, όπως είναι συνήθως οι παλιές αποθήκες και γενικά χώροι με υγρασία και περιορισμένο φως.

Τα έντομα αποθηκών που αποτελούν απειλή

Ανάλογα με τα προϊόντα που υπάρχουν σε μια αποθήκη, συναντάμε και διαφορετικά είδη εντόμων αποθηκών, που μπορούν να προσβάλουν τα προϊόντα και να δημιουργήσουν προβλήματα. Ως έντομα αποθηκών (γνωστά και ως σκόρος των τροφίμων) εννοούμε αυτά που βρίσκονται στις αποθήκες όπου φυλάσσονται προϊόντα και τρόφιμα γεωργικά, βιομηχανικά ή κτηνοτροφικά, και που μπορούν να προσβάλουν και κατά συνέπεια να ζημιώσουν άμεσα ένα προϊόν.

Τα περισσότερα είδη εντόμων αποθηκών ανήκουν στα Κολεόπτερα (σκαθάρια) και στα Λεπιδόπτερα (πεταλούδες). Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το κάθε είδος από τα έντομα των αποθηκών διαθέτει διαφορετική βιολογία, δηλαδή διαφορετικές συνήθειες, διαφορετικό βιολογικό κύκλο και διαφορετικές διατροφικές προτιμήσεις.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
PROTECT

Επενδύστε στην επιτυχία με την Protect

Η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως μεγέθους, είναι άμεσα συνυφασμένη με τη σωστή λειτουργία της αποθήκης. Αυτός είναι ένας ακόμα πολύ σημαντικός λόγος για να έχετε εξασφαλίσει την καθαριότητα της αποθήκης τροφίμων και ποτών της επιχείρησής σας, κάνοντάς την ακόμα πιο ισχυρή. Ελάτε στην Protect για να εξελίσσετε τους αποθηκευτικούς σας χώρους σε αναπόσπατο κομμάτι της εταιρικής σας επιτυχίας! Όσο καλός κι αν είναι ο χωροταξικός σχεδιασμός σε μια αποθήκη, αν δεν είναι απαλλαγμένη από επιβλαβείς επισκέπτες, θα έχετε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσετε. Οι εφαρμογές της Protect διενεργούνται σε όλα τα σημεία του χώρου σας με επαγγελματικό εξοπλισμό και με τη χρήση ειδικών μικροβιοκτόνων σκευασμάτων που είναι εγκεκριμένα απολυμαντικά ευρέως φάσματος. Μ’ εμάς είστε απόλυτα σίγουροι πως οι εργασίες απολυμάνσεων δεν έχουν κανένα κίνδυνο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, καθώς γίνονται σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες και τους κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας, και είναι πλήρως πιστοποιημένες.

Ζητήστε Προσφορά