Καποδιστρίου 42, 104 32, Αθήνα - Κων. Καραμανλή, 85100, Ρόδος
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 17:00
Online Ραντεβού
Καποδιστρίου 42, 104 32, Αθήνα - Κων. Καραμανλή, 85100, Ρόδος
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 17:00

Μύγες

Υπηρεσίες Απεντόμωσης Μύγας

Μπορεί να αναπαράγεται με εξαιρετική ευκολία, τόσο εξαιτίας της ικανότητάς της να εναποθέτει αβγά στο εσωτερικό οποιουδήποτε υλικού βιολογικής φύσης το οποίο αποσυντίθεται, όσο και χάρη στην ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται οι προνύμφες και γίνονται ενήλικες, με τη σειρά τους ικανές να αναπαραχθούν: περίπου 10 μέρες. Η διάρκεια ζωής της υπό άριστες διατροφικές και περιβαλλοντικές συνθήκες, είναι 8-10 μέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων μπορεί να εναποθέσει έως και 1000 αβγά (150-200 τη φορά κάθε 3-4 μέρες). Το ενήλικο έντομο χρησιμοποιεί για να τραφεί προβοσκίδα. Οι στερεές τροφές ραντίζονται με σάλιο για να διαλυθούν και κατόπιν ρουφιούνται από την προβοσκίδα. Αυτά τα έντομα μπορούν να πετάξουν μόνο μερικά χιλιόμετρα από τον τόπο όπου γεννήθηκαν. Δραστηριοποιούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας και το βράδυ αναπαύονται στις γωνίες των δωματίων ή στις οροφές.
Στα πιο ψυχρά κλίματα, οι μύγες επιβιώνουν μόνο αν συμβιώνουν με τον άνθρωπο. 

Πληροφορίες

Στις φτωχότερες χώρες, κάτω από ανεπαρκείς υγειονομικές συνθήκες, οι μύγες βρίσκονται ανάμεσα στους κυριότερους μεταφορείς ασθενειών.
Η οικιακή μύγα τρέφεται με υγρά ή ημι-υγρά πέρα από τα στερεά οργανικά υλικά που προεπεξεργάζεται με το σάλιο ή τον εμετό της. Λόγω της μεγάλης ποσότητας τροφής την οποία προσλαμβάνει ημερησίως, αφήνει περιττώματα σχεδόν συνεχόμενα, και αυτός είναι ένας από τους παράγοντες που καθιστά αυτό το έντομο φορέα επιβλαβών παθογόνων μικροοργανισμών.
Η οικιακή μύγα έχει μήκος 6-8 mm, με το θηλυκό να είναι μεγαλύτερο από το αρσενικό. Τα δυο φύλα μπορούν να διακριθούν παρατηρώντας το διάστημα ανάμεσα στα μάτια, όπου στο θηλυκό είναι διπλάσιο σε φάρδος απ’ ό,τι στο αρσενικό.
Η οικιακή μύγα διανύει τέσσερα στάδια στον κύκλο ζωής της:
αβγό – προνύμφη – χρυσαλλίδα – τέλειο έντομο.
Το θηλυκό εναποθέτει από 75 έως 150 αβγά ενώ στη διάρκεια της ζωής του μπορεί να εναποθέσει 5 – 6 γενεές σε διάστημα αρκετών ημερών.
Η οικιακή μύγα τρέφεται με την ίδια ευκολία και χωρίς διακρίσεις από τις τροφές του ανθρώπου όσο και από ακαθαρσίες. Μόνο την υγρή τροφή μπορεί να δεχθεί, γι’ αυτό βγάζει από το στομάχι της σταγόνες υγρού για την υγροποίηση της στερεάς τροφής, και την ώρα που τρέφεται, αφήνει πάνω στις τροφές τα περιττώματά της.
Λόγω της κατασκευής της, η μύγα είναι προσαρμοσμένη για να μεταφέρει μικροοργανισμούς, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά το 1.000.000.

Κίνδυνος

Είναι ικανές να μεταφέρουν πάνω από 100 παθογόνους παράγοντες, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για ασθένειες όπως: Τύφο, Χολέρα, Σαλμονέλα, Σιγκέλωση, Άνθρακα, Μολύνσεις των ματιών, Ενδοπαρασιτικοί σκώληκες.

Απεντόμωση Τώρα
Σαλμονέλα
Τύφος
Μολύνσεις Ματιών
Ενδοπαρασιτικοί Σκώληκες
Μύγα

Η μύγα είναι προσαρμοσμένη για να μεταφέρει μικροοργανισμούς, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά το 1.000.000.

Ζητήστε Προσφορά

Κίνδυνος

Είναι ικανές να μεταφέρουν πάνω από 100 παθογόνους παράγοντες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για ασθένειες όπως: Τύφο, Χολέρα, Σαλμονέλα, Σιγκέλωση, Άνθρακα, μολύνσεις των ματιών, ενδοπαρασιτικούς σκώληκες.

Απεντόμωση Τώρα
Σαλμονέλα
Τύφος
Μολύνσεις Ματιών
Ενδωπαρασιτικοί Σκώληκες
Μύγα

Η μύγα είναι προσαρμοσμένη για να μεταφέρει μικροοργανισμούς, ο αριθμός των οποίων ξεπερνά το 1.000.000.