Καποδιστρίου 42, 104 32, Αθήνα - Κων. Καραμανλή, 85100, Ρόδος
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 17:00
Online Ραντεβού
Καποδιστρίου 42, 104 32, Αθήνα - Κων. Καραμανλή, 85100, Ρόδος
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 17:00

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΚΟΡΙΩΝ

Έχουν χαρακτηριστεί ως «το παράσιτο του 21ου αιώνα», ενώ η ύπαρξή τους έχει εξακριβωθεί ως ανθρώπινα παράσιτα για χιλιάδες χρόνια. Όταν αισθανθούν κίνδυνο, προσποιούνται ότι είναι νεκροί, εξ ου και η γνωστή φράση «παριστάνει τον ψόφιο κοριό»!

Βραδινός κίνδυνος

Γιατί πρέπει να σας ενδιαφέρει τι κάνουν στον χώρο σας οι κοριοί; Γιατί καταρχάς, παρότι δεν θεωρούνται επικίνδυνοι για την ανθρώπινη ζωή, η παρουσία τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρή διαταραχή στον ύπνο μας. Εμφανίζονται κατά τις βραδινές ώρες και έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα που εκλύει ο άνθρωπος και τα κατοικίδια στη διάρκεια του ύπνου. Τα τσιμπήματά τους δεν προκαλούν πόνο, ωστόσο η πλειοψηφία των ανθρώπων αναπτύσσει αλλεργική αντίδραση στις εκκρίσεις τους, οπότε εμφανίζονται στο δέρμα τα χαρακτηριστικά εξανθήματα που συνοδεύονται από κνησμό.

Ένα και μόνο «δάγκωμα» αποτελεί σοβαρότατη ένδειξη πως ένας πληθυσμός από κοριούς έχει ήδη εγκατασταθεί στον χώρο σας. Καθώς είναι ανθεκτικοί (επιβιώνουν σε ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών και ατμοσφαιρικών συνθηκών) και εξαπλώνονται γρήγορα (αναπαράγονται μέχρι και 500 φορές σε έναν μόνο χρόνο), χρειάζεται να καταπολεμηθούν πριν η κατάσταση ξεφύγει. Αν μάλιστα το πρόβλημα έχει προκύψει μετά από επιστροφή σας από κάποιο ταξίδι ή αφότου φιλοξενήσατε επισκέπτες, τότε ήρθε η ώρα να πάρετε δραστικά μέτρα!
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
PROTECT

Πώς μεταφέρονται οι κοριοί και πού εντοπίζονται συνήθως:

• Στα ρούχα και τις αποσκευές μας μετά από ταξίδια, διακοπές κ.τ.λ.
• Μέσω αντικειμένων, όπως κλινοσκεπάσματα, στρώματα (το πιο συνηθισμένο καταφύγιο για κοριούς είναι οι ραφές των στρωμάτων, οι σχισμές και οι ρωγμές στο πλαίσιο του κρεβάτι), έπιπλα γύρω από κρεβάτι, ξύλινες κατασκευές, κουρτίνες, πίνακες κ.ά.
• Σε διαμερίσματα με παρκέ, μολυσμένα αντικείμενα, μέσα από τις σωληνώσεις των αγωγών ή ψευδοροφές, σε χαλιά, κ.τ.λ. • Άγρια ζώα (π.χ. πτηνά, νυχτερίδες).

Οι κοριοί αποφεύγουν το φως και δεν πηδούν. Περνάνε σχεδόν όλο τον χρόνο της ζωής τους στο καταφύγιό τους και κατά κανόνα δραστηριοποιούνται τη νύχτα.

Μέθοδοι καταπολέμησης των κοριών

Και στην καταπολέμηση κοριών η λύση είναι η Protect! Πραγματοποιούμε λεπτομερή επιθεώρηση των εγκαταστάσεών σας για τον εντοπισμό της πηγής, καθώς αυτό αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία σχετικά με τον έλεγχο της προσβολής. Για την αντιμετώπιση των κοριών πραγματοποιείται απεντόμωση και εφαρμόζονται διάφορες μεθόδοι:
Χρήση Εντομοκτόνων: χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα χαμηλής τοξικότητας και μακράς διάρκειας (εγκεκριμένα για εφαρμογές σε κατοικημένους χώρους) σε υπολειμματικούς ψεκασμούς ή ψυχρές και θερμές εκνεφώσεις με τη βοήθεια ειδικών συσκευών, ακόμα και για την αναρρόφηση αβγών από τις επιφάνειες όπου γεννιούνται. Με ειδική συσκευή γίνεται και ο οικολογικός καθαρισμός στρωμάτων (βιοκαθαρισμός).
Υποκαπνισμός: Πρόκειται για χρήση εντομοκτόνων σε μορφή αερίου, για εκτενείς και δύσκολες στην αντιμετώπισή τους περιπτώσεις.

Καθώς οι ακραίες θερμοκρασίες και η έλλειψη οξυγόνου εξοντώνουν τα έντομα σε όλα τους τα στάδια, εφαρμόζονται επίσης βιολογικές μέθοδοι:
Θερμική Επεξεργασία: Πρόκειται για εναλλακτική μέθοδο αντιμετώπισης για την καταπολέμηση εντόμων, με χρήση υψηλών θερμοκρασιών, χάρη στις οποίες επιτυγχάνεται, επιπρόσθετα, και απολύμανση (μικροβιοκτονία).
Χρήση Ξηρού Πάγου: Αποτελεί επίσης εναλλακτική μέθοδο αντιμετώπισης και αφορά στην απεντόμωση με χρήση χαμηλών θερμοκρασιών που επιτυγχάνονται με την εφαρμογή ξηρού πάγου που παράγεται με τη βοήθεια ειδικών συσκευών, οι οποίες λειτουργούν με βάση το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) ή άζωτο (Ν2).
Τροποιημένη ατμόσφαιρα: Με τη μέθοδο αυτή ελαχιστοποιείται η συγκέντρωση οξυγόνου (O2) στον χώρο, με αποτέλεσμα τον θάνατο των εντόμων.

Να θυμάστε ότι οι κοριοί μπορεί να βρίσκονται ακόμα και σε πανάκριβα ξενοδοχεία, πολυτελείς κατοικίες, γραφεία και επιχειρήσεις, ακόμα και δημόσιους χώρους, και πως η παρουσία τους δεν έχει να κάνει με την οικονομική επιφάνεια ή καθαριότητα. Ο καθένας μπορεί να πάρει και να μεταφέρει κοριούς, γι’ αυτό δεν πρέπει να τους υποτιμάτε!

Ζητήστε Προσφορά