Καποδιστρίου 42, 104 32, Αθήνα - Κων. Καραμανλή, 85100, Ρόδος
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 17:00
Online Ραντεβού
Καποδιστρίου 42, 104 32, Αθήνα - Κων. Καραμανλή, 85100, Ρόδος
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 17:00

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΞΥΛΟΦΑΓΩΝ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΞΥΛΟΦΑΓΩΝ

Τα ξυλοφάγα έντομα υπάρχουν παντού. Ζουν και αναπτύσσονται σε ξύλινες επιφάνειες, ξύλινα πατώματα, έπιπλα και ξύλινες στέγες. Είναι ικανά να τραφούν μέχρι και με βιβλία, ρούχα και χάρτινα κιβώτια, αλλά φυσικά το κυρίως... μενού τους περιλαμβάνει κατά κανόνα έπιπλα, ξύλα, ξύλινα πατώματα και οροφές, κορνίζες, διακοσμητικά, ξύλινες εικόνες κ.ά.

Σαράκι, το κοινό και επικίνδυνο!

Μπορούν να γίνουν βλαβερά για τον άνθρωπο, και οι οικίες (ιδιαίτερα αυτές με ξύλινες στέγες) που βρίσκονται κοντά σε δάση, θεωρούνται υψηλής επικινδυνότητας. Το σαράκι (ωριμάζει και ζευγαρώνει σε διάστημα 35 ημερών) αποτελεί τον σημαντικότερο εχθρό του ξύλου (μαζί με τον τερμίτη) και αναπτύσσεται όπου δεν υπάρχει καλός αερισμός και φυσικός φωτισμός, καθώς και σε συνθήκες υγρασίας. Χαρακτηριστική ένδειξη της παρουσίας του είναι η λευκή σκόνη και οι μικρές τρυπούλες πάνω στις ξύλινες επιφάνειες που αφήνει στο πέρασμά του.


Το σαράκι προσβάλλει το ξύλο ατομικά και με μικρή ανάπτυξη, γι’ αυτό η ζημιά μπορεί να αργήσει να εκδηλωθεί. Αν όμως δεν καταπολεμηθεί έγκαιρα, τότε εξαπλώνεται και καταστρέφει ταχύτατα μεγάλης έκτασης ξύλινες μάζες.

Ακριβώς επειδή είναι δύσκολο να ελεγχθούν εγκαίρως τα ξυλοφάγα (όταν δηλαδή έχει αρχίσει η προσβολή), η καλύτερη μέθοδος καταπολέμησής τους είναι η πρόληψη. Είτε αντιμετωπίζετε πρόβλημα από κάποιο ξυλοφάγο έντομο, είτε θέλετε να προστατεύσετε προληπτικά τις ξύλινες επιφάνειές σας, η Protect σας προσφέρει μια ολοκληρωμένη διαδικασία προστασίας, ξεκινώντας με τον έλεγχο και τον προσδιορισμό του μεγέθους του προβλήματος. Η εταιρεία μας θα σας προτείνει την κατάλληλη μέθοδο εξυγίανσης και το καταρτισμένο συνεργείο μας θα εγγυηθεί την αποτελεσματικότητά της.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ
PROTECT

Μέθοδοι καταπολέμησης ξυλοφάγων

Χημικές Μέθοδοι
Εντομοκτόνα: Η εφαρμογή υγρών σκευασμάτων υψηλής υπολειμματικής δράσης είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν τα ξυλοφάγα έντομα. Πραγματοποιείται έγχυση των κατάλληλων σκευασμάτων με ειδικούς εγχυτήρες, στο ξύλο που έχει προσβληθεί, ενώ για να προληφθεί η προσβολή γίνεται επιπλέον έγχυση και σε μη προσβεβλημένα ξύλα.

Υποκαπνισμός: Πρόκειται για μια ιδιαίτερη εφαρμογή απεντόμωσης, με την οποία επιτυγχάνεται έλεγχος της προσβολής όταν είναι αδύνατο να επέμβουμε με άλλες μεθόδους. Με τον υποκαπνισμό επιτυγχάνεται ριζική και εγγυημένη καταπολέμηση σε όλες τις περιπτώσεις ξυλοφάγων εντόμων, με τη χρήση φωσφίνης, μιας χημικής ουσίας που δρα σε μορφή αερίου και σε ορισμένες συνθήκες πίεσης και θερμοκρασίας είναι θανατηφόρα για τα έντομα σε όλα τα στάδια ανάπτυξής τους. Οι εφαρμογές απο την Protect διενεργούνται από εξειδικευμένα συνεργεία με πολυετή πείρα στους χειρισμούς των αερίων καπνογόνων, πάντα υπό την καθοδήγηση Γεωπόνου. Η διάρκειά τους, ανάλογα με τις συνθήκες, κυμαίνεται από 3 έως 7 ημέρες και μετά το τέλος των εργασιών εκδίδεται πιστοποιητικό Fumigation και τεχνικό Report.

Επίχρισμα με γέλη: Όταν δεν γίνεται να επέμβουμε με υποκαπνισμό σε ξύλινα πατώματα, έπιπλα, ξύλινες σκάλες κ.λ.π. εφαρμόζουμε επίχρισμα γέλης. Το σκεύασμα είναι άοσμο και ακίνδυνο για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, και περιέχει έναν ειδικό φορέα που διευκολύνει την απορρόφηση των δραστικών ουσιών στο σώμα του ξύλου (το οποίο δεν αλλοιώνεται εμφανισιακά), χωρίς αυτές να απελευθερώνονται στο περιβάλλον.


Βιολογική καταπολέμηση

Γίνεται με χρήση οργανισμών (ωφέλιμα έντομα) που προσβάλλουν τις προνύμφες των ξυλοφάγων ή και φερομόνων, για την παρακολούθηση, αλλά και τη μαζική παγίδευσή τους.

 

Heat Wrap – Θερμική καταπολέμηση με τεχνολογία υπέρυθρης ακτινοβολίας

To Heat Wrap καταπολεμά με φυσικό τρόπο τα ξυλοφάγα έντομα σε όλα τα στάδιά τους και σε οποιοδήποτε είδος ξύλου. Αποτελείται από έξι πάνελ, που μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε σχήμα, και εκπέμπουν υπέρυθρα κύματα τα οποία εισχωρούν στην ξύλινη επιφάνεια, αφυδατώνουν και εν τέλει σκοτώνουν τα ξυλοφάγα χωρίς να προκαλούν αλλοίωση στα αντικείμενα όπου γίνεται εφαρμογή.

Ζητήστε Προσφορά