Καποδιστρίου 42, 104 32, Αθήνα - Κων. Καραμανλή, 85100, Ρόδος
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 17:00
Online Ραντεβού
Καποδιστρίου 42, 104 32, Αθήνα - Κων. Καραμανλή, 85100, Ρόδος
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 17:00

Κοριοί

Υπηρεσίες Απεντόμωσης Κοριών

Cimex lectularius ή, αλλιώς, κοριός. Το χρώμα του είναι ανοιχτό καφέ έως κοκκινωπό-καφέ. Οι κοριοί τρέφονται αποκλειστικά με αίμα, κυρίως από τον άνθρωπο, γι αυτό το λόγο το κρεβάτι καλύπτει το μεγαλύτερο ποσοστό των χώρων όπου εμφανίζονται (λόγω αδράνειας), αλλά μπορούν να ανιχνευτούν και σε πολλά ακόμα σημεία. Με απλά λόγια, ο κοριός μπορεί να βρίσκεται στον καναπέ, πίσω από τις κορνίζες σας, σε αποσκευές, στο εσωτερικό των οχημάτων, σε έπιπλα, μέσα σε πρίζες ή οπουδήποτε μέσα στο σπίτι σας.
Η άποψη ότι οι κοριοί σχετίζονται με τη χαμηλή προσωπική υγιεινή και τον ελλιπή καθαρισμό του σπιτιού δεν τεκμηριώνεται, γιατί οι κοριοί δεν κάνουν διακρίσεις σε «καθαρούς» και «βρώμικους» χώρους. Δεν υπάρχει καμία έρευνα που να αποδεικνύει ότι οι κοριοί μπορούν να γίνουν φορείς επιβλαβών ασθενειών. 

Κοριοί και αλλεργίες

Από την άλλη, οι έρευνες δείχνουν ότι τα έντομα αυτά μπορούν να επιδεινώσουν τις αλλεργίες και το άσθμα. Τα τσιμπήματα από κοριό διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Σύμφωνα με μελέτες, τα δαγκώματα εμφανίζονται συχνά σε τριάδες, αλλά μπορεί να εμφανίζονται και διάσπαρτα.

Πληροφορίες

Οι κοριοί έλκονται από τη θερμοκρασία του σώματος του ανθρώπου και κυρίως από το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουν. Το μεγάλο πρόβλημα με τους κοριούς είναι ότι μπορεί να υπάρχουν στον χώρο σας, έστω και αν δεν μπορείτε να τους δείτε. Στην περίπτωση μάλιστα, που υπάρχει χαμηλό επίπεδο μόλυνσης στο σώμα, είναι πολύ πιθανό να μην μπορείτε να δείτε τα «σημάδια». Η θερμότητα σκοτώνει τους κοριούς. 

 Τα στάδια της ζωής του είναι νύμφες και ενήλικα. Οι νύμφες μπορούν να επιβιώσουν για εβδομάδες χωρίς να λάβουν ένα γεύμα αίματος, ενώ το ενήλικο έντομο μπορεί να ζήσει για πάνω από πέντε μήνες χωρίς σίτιση.

Αποικίες με κοριούς γίνονται με διάφορους τρόπους, όπως:

  1. με ανθρώπους που μεταφέρουν ενήλικα έντομα ή αβγά που κατά λάθος έφερε κάποιος από άλλες μολυσμένες κατοικίες στα ρούχα ή στον χώρο αποσκευών ενός ατόμου που επισκέπτονται
  2. μολυσμένα αντικείμενα (όπως έπιπλα, ρούχα ή σακίδια)
  3. με διόδους από κοντινούς χώρους που έχουν προσβολή
  4. με ζώα, κατοικίδια ή και όχι, που μπορεί να φιλοξενούν κοριούς
Αντιμετώπιση

Μια αυτόβουλη κίνηση να εξοντώσουμε τους κοριούς, θα οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα, καθώς το μόνο που θα πετύχουμε είναι να διασκορπίσουμε τους κοριούς σε όλο το σπίτι. Ένας θηλυκός κοριός μπορεί να γεννήσει μία μόνο φορά 500 αυγά, γεγονός που σημαίνει ότι ο έλεγχος μπορεί εύκολα να ξεφύγει. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα στα φυτοφάρμακα και τα εντομοκτόνα, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην επιβίωσή τους. Η γρήγορη αναπαραγωγή τους σε συνδυασμό με το μεγάλο χρονικό διάστημα που μένουν ανενεργοί, ευνοεί την πληθυσμιακή τους αύξηση. Η διάρκεια ζωής των κοριών ποικίλει ανάλογα με τα είδη.

Απεντόμωση Τώρα
Γρήγορη Αναπαραγωγή
Τσιμπήματα
Μολυσμένα Αντικείμενα
Γρήγορη Εξάπλωση
Επιδεινώνουν τις αλλεργίες ή το άσθμα

Ζητήστε Προσφορά

Αντιμετώπιση

Μία αυτόβουλη κίνηση να εξοντώσουμε τους κοριούς, θα οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα, καθώς το μόνο που θα πετύχουμε είναι να διασκορπίσουμε τους κοριούς σε όλο το σπίτι. Ένας θηλυκός κοριός μπορεί να γεννήσει μία μόνο φορά 500 αυγά, γεγονός που σημαίνει ότι ο έλεγχος μπορεί εύκολα να ξεφύγει. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου σε συνδυασμό με τα νέα δεδομένα στα φυτοφάρμακα και τα εντομοκτόνα, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην επιβίωσή τους. Η γρήγορη αναπαραγωγή τους σε συνδυασμό με το μεγάλο χρονικό διάστημα που μένουν ανενεργοί ευνοεί την πληθυσμιακή τους αύξηση. Η διάρκεια ζωής των κοριούς ποικίλλει ανάλογα με τα είδη.

Απεντόμωση Τώρα
Γρήγορη Αναπαραγωγή
Τσιμπήματα
Μολυσμένα Αντικείμενα
Γρήγορη Εξάπλωση
Επιδεινώνουν τις αλλεργίες ή το άσθμα