Καποδιστρίου 42, 104 32, Αθήνα - Κων. Καραμανλή, 85100, Ρόδος
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 17:00
Online Ραντεβού
Καποδιστρίου 42, 104 32, Αθήνα - Κων. Καραμανλή, 85100, Ρόδος
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 17:00

Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

protect-apolumanseis-pagkosmia-hmera-melissas (1)

Σήμερα 20 Μαΐου γιορτάζεται η #Παγκοσμια ημέρα Μέλισσας, με στόχο να αυξηθεί η ευαισθητοποιηση της κοινής γνώμης για την σημασία των επικονιαστων, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και την συμβολή τους στην βιώσιμη ανάπτυξη.

Η #αξία_της_μελισσας: η συνεισφορά της Μελισσας στην ανθρωπότητα και την επιβίωση της είναι παγκοσμίως αναγνωρισμενη. Οι μέλισσες, όπως και άλλοι επικονιαστες (πχ) πεταλούδες, απειλούνται όλο και περισσότερο από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Επιτρέπουν την αναπαραγωγή πολλών φυτών συμπεριλαμβανομένων πολλών καλλιεργειών τροφίμων. Επιπλέον, χρησιμεύουν ως φρουροί για αναδυόμενους κινδύνους σηματοδοτωντας την υγεία των τοπικών ο οικοσυστηματων.

<<Αν οι μελισσες εξαφανιστούν, το ανθρώπινο είδος θα εξαφανιστεί μέσα σε τέσσερα χρόνια >>
— Αλβέρτος Αϊνστάιν, Θεωρητικός Φυσικός

#Τελος με απόφαση του ΟΗΕ και έπειτα από πρόταση της Ένωσης Σλοβενων Μελισσοκομων, η 20η Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως παγκόσμια ημέρα Μέλισσας. Η επιλογή αυτής της μέρας συμπίπτει με την γέννηση το 1734 του Σλοβενου Ζωγράφου και μελισσοκομου Άντον Γιανσα, που θεωρείται ένας από τους πρωτοπόρους της μελισσοκομίας και ο οποιος, επαινουσε τθς μελισσες για την ικανότητα τους να εργάζονται τόσο σκληρά, ενω χρειάζονται τόσο λίγη προσοχή.

#bees #nationalday #worldbeesday #savebees 
(η εικόνα είναι ένα χρυσό κόσμημα των Μαλιων που έγινε απο τον Pierre Demargne. Βρίσκεται ως έκθεμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου. Κατά την ερμηνεία του κοσμήματος έχει ειπωθεί ότι τα έντομα είναι Σφήκες ή κοινές μέλισσες που κρατούν ανάμεσα στα πόδια τους μια κηρηθρα. Η απόδοση ότι τα έντομα ειναι μέλισσες δεν θεωρείται ορθή αν και αυτό επικρατεί στην κοινή αντίληψη του κόσμου.
#ΠΗΓΗ: Κείμενο εικόνας #Wikipedia)